top of page

Ovidiu Gheorghiu-Capacitatea de a te pune în pielea altuia este prima calitate a unui bun negociator

Ovidiu Gheorghiu este unul dintre veteranii companiei IULIUS, cu o vechime de peste 20 de ani în cadrul grupului. Absolvent de Științe Economice, specializarea Bănci și Burse de Valori, Ovidiu a căutat mereu contextul profesional care să-l aducă cât mai aproape de oameni și nevoile lor. Acesta a fost motivul pentru care Ovidiu a migrat de la Politehnică la Științe Economice, pentru ca mai apoi să aleagă marketingul în defavoarea băncilor. Cu toate acestea, formarea în domeniul financiar l-a ajutat să-și păstreze interesul pentru analiza datelor, Ovidiu fiind deopotrivă preocupat atât de partea de negociere a contractelor de publicitate, cât și de partea de studii de piață.


Firea calculată a lui Ovidiu este strâns legată și de unul dintre principiile după care se ghidează în viață: „apreciez un proverb asiatic, care spune să fii moderat și să fii moderat chiar și în ceea ce privește moderația. În acest sens, încerc să păstrez un echilibru în toate aspectele vieții”.


Pe parcursul bogatei sale experiențe din cadrul grupului IULIUS, Ovidiu a fost Marketing Specialist mai întâi pentru Iulius Mall Iași, iar mai apoi pentru Palas Iași. Un fin cunoscător al mediilor tradiționale de publicitate, Ovidiu reușește să fie un Marketing Specialist iscusit pentru IULIUS și un partener pentru clienții comerciali ai grupului, pentru care găsește mereu oportunități de promovare în cadrul mall-urilor IULIUS. Fie că vorbim de outdoor, media buying, branding neconvențional, caravane sau evenimente, Ovidiu a experimentat totul pentru a avea o privire cât mai cuprinzătoare asupra activității pe care o face cu mult entuziasm și curiozitate.


Pentru Ovidiu, IULIUS înseamnă un angajator de top, o echipă de profesioniști, proiecte inovatoare și ambițioase și, nu în ultimul rând, un coagulator al comunităților în care operează. Empatia, comunicarea, răbdarea și implicarea sunt calitățile umane care contează pentru el cel mai mult la locul de muncă, dar și în afara lui.


Din acest punct de vedere, Ovidiu Gheorghiu împărtășește ceea ce regretata diplomată americană, Madeleine Albright, a spus cândva: Pentru a fi un negociator bun, ca și un bun diplomat, trebuie să fii capabil să te pui în pielea altuia. Numai înțelegând ceea ce îl motivează vei putea găsi soluția la o problemă specifică”.


Cu o aplecare nativă spre studiu, lectură și research, Ovidiu investește efort și cunoaștere pentru a rămâne la curent cu toate schimbările unui domeniu dinamic ale cărui instrumente se diversifică constant, iar un interes recent pe care îl are este cel pentru proiectele de sustenabilitate ale grupului. În acest sens, alături de echipa dedicată tematicii ESG, Ovidiu s-a implicat în identificarea obiectivelor de dezvoltare durabilă pentru anul în curs.


Ovidiu privește fiecare zi cu responsabilitate și cu înțelepciunea unui om conștient că trăiești viața pe care ți-o dăruiești. „În varietatea momentelor vieții, mi-a fost mereu utilă o parabolă. O fetiță, găsind un fluture de o frumusețe aparte, decide să îl folosească pentru a verifica dacă poate fi mai inteligentă decât înțeleptul comunității. Va ține fluturele în pumnul închis și îl va intreba dacă fluturele este în viață sau nu. Dacă înțeleptul va spune că da, atunci va strivi fluturele. Dacă înțeleptul va spune că nu, atunci va elibera fluturele. Ajungând la înțelept și întrebându-l dacă fluturele este în viață, acesta îi răspunde: << Acest lucru depinde doar de tine, fluturele se află în mâna ta >>. Așadar, fluturele este viața noastră și noi decidem ce facem cu ea.”


Timpul liber Ovidiu și-l petrece alături de iubita sa, de prietenii săi, precum și alături de un labrador și două pisici, iar într-un moment potrivit speră să se întoarcă la practicarea BJJ (Brazilian Jiu-Jitsu), un sport care îi place, dar pe care l-a abandonat la începutul pandemiei.


Ovidiu, îți mulțumim pentru devotament, implicare, colegialitate și hard work!


Scurtă introducere în arta vieții, predată de #OameniiIULIUS
 

Vin sau bere?

Vin. Preferabil sec, în general roșu, dar și alb uneori.


 

Mare sau munte?

Prefer marea, pentru atingerea brizei, răcoarea apei și dogoarea soarelui, precum și pentru faptul că îmi place să înot.


 

Teatru sau film?

Film, pentru că cinematografia este o artă complexă, care îmbină caracteristicile celorlalte șase arte frumoase.


 

Morning person sau night person?

Sunt nocturn, mă străduiesc să fiu matinal.


 

Cafea sau ceai?

Nici una, nici alta. Mai degrabă ceva dulce (ciocolată etc.).


 

Dog person sau cat person?

Prefer câinii pentru că sunt mai atașați de oameni și mai fideli.


 

Dacă ți s-ar da o super putere, ce ai face cu ea?

Aș încerca să ofer un pic mai multă rațiune oamenilor.


 

Dacă nu te-ai fi născut român, ce altă naționalitate ai fi vrut să ai?

Probabil francez, pentru stil, cultură, rafinament.


 

Dintre toate orașele lumii, unde ai vrea să locuiești?

În Paris, unde am avut ocazia să ajung de când eram în liceu, ca urmare a participării la un concurs de limba franceză.


 

Cu ce persoană publică ai ieși la o bere?

Nassim Taleb.


 


0 comentarii

Comments


bottom of page