top of page

Cristian: Fiecare trebuie să aibă un buget al timpului personal care se măsoară în clipe de bucurie

Cristian Morărașu s-a născut la Iași în ultima decadă a comunismului, conștient încă de mic de posibilitățile înguste ale familiei, dar cu o mare dorință de evoluție personală. Ca orice copil născut în anii ’80 a copilărit cu Star Trek și visa la explorarea spațiului, însă gândirea pragmatică, mintea matematică și dorința de a deveni independent cât mai curând l-au făcut să aleagă Liceul Economic. După liceu a continuat la Colegiul Economic, pentru ca mai apoi să dea diferențele pentru Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Contabilitate și Informatică de Gestiune. Încă din al doilea semestru al anului trei de facultate a început să muncească, iar din 2004 s-a angajat ca Referent Economic la grupul IULIUS, de atunci urcând treaptă cu treaptă în cadrul companiei, pentru ca, în prezent, să ocupe poziția de Director Economic la Iulius Mall Cluj-Napoca. Astfel, Cristian a evoluat profesional odată cu ascensiunea grupului IULIUS, iar cu fiecare etapă de dezvoltare a companiei a învățat ceva nou.


În anul 2006 Cristian s-a alăturat proiectului Iulius Mall Cluj, iar planurile personale l-au făcut să rămână în Cluj.


„Am plecat în aventura IULIUS ca un simplu învățăcel, iar acumularea mea nu a fost doar pe verticală, ci și pe orizontală. Creșterea companiei mi-a permis să cresc și eu, în același ritm susținut”.


Pentru asta, Cristian a avut răbdare și nu și-a dorit niciodată să ardă etape. Se consideră un om loial, sârguincios și responsabil. Crede în puterea echipei și, din poziția de director, consideră că fiecare membru al echipei merită a doua șansă, chiar dacă s-a întâmplat să greșească:


„Nimic, niciodată nu s-a făcut bine de prima dată. De aceea, încerc să fiu atent la oamenii din jurul meu și să-i investesc cu încredere. Colectivul este cel mai important”.


Un adevărat veteran în grup, Cristian spune despre IULIUS că este asemenea unui munte:


„Compania o văd ca pe cel mai înalt munte de urcat. Când ai ajuns pe un pisc îți dai seama că dincolo de el este un vârf și mai mare”.


Cristian are și două abordări pline de înțelepciune despre economia timpului și a banilor:


„Cred că fiecare, de la o anumită vârstă, trebuie să-și planifice un «buget» al timpului personal, care nu se măsoară în bani, ci în minute, ore și zile de bucurie. Când suntem în plin elan profesional poate nu ne dăm seama, însă poți fi fericit în multe moduri. Poate fi munca, poate fi familia, pot fi pasiunile pe care le ai, poate fi odihna”.


În ceea ce privește educația financiară individuală, Cristian spune că trăim într-o societate orientată spre consum care îndeamnă la o utilizare rapidă a banilor. Cu toate acestea, oamenii ar trebui să învețe să investească în viitor:


„Profitul adevărat este dat de investițiile în viitor. Evident că asta presupune un efort în prezent, însă răsplata va fi înzecită. Pentru asta oamenii au nevoie de mult coaching și orientare”.


De altfel, această preocupare de a transmite oamenilor din cunoștințele lui, Cristian o are încă de la finalul facultății când și-ar fi dorit să experimenteze și o carieră de profesor. În acest sens, și-ar dori ca o parte din energia lui să și-o dedice unor programe de educație financiară pentru tineri.


În ceea ce privește viitorul apropiat, Cristian este optimist și crede că, în afara unor perioade de platou, România își va continua trendul ascendent de dezvoltare.


Un familist convins, tatăl a două fete de 12 și 9 ani, Cristian adoră să-și petreacă timpul liber în familie, alături de fetele lui. Îi place să grădinărească, iar în ultimul timp și-a descoperit o mică pasiune pentru tâmplărie și tot ceea ce presupune munca cu mâinile. I-ar plăcea să aibă mai mult timp pentru fotbal și să continue să călătorească.


Cristian, îți mulțumim pentru felul în care dezvoltarea ta profesională și personală s-a împletit cu anii de creștere ai IULIUS, cât și pentru modelul tău de implicare!

Scurtă introducere în arta vieții, predată de Oamenii Iulius
 

Vin sau bere?

Berea pentru a mă răcori. Vinul, la masă.

 

Mare sau munte?

Amândouă. Nu poți alege între cele două.

 

Teatru sau film?

Sunt nostalgic după teatru. Viitorul artistic va fi o combinație între teatru, film și multă tehnologie.

 

Morning person sau night person?

Matinal. Noaptea este pentru odihnă.

 

Cafea sau ceai?

O cafea pe zi și mai multe căni de ceai.

 

Dog person sau cat person?

Amândouă, dar în moduri diferite. Fiecare are rolul lui.

 

Dacă ți s-ar da o super putere ce ai face cu ea?

Aș vrea să fiu vindecător și să aduc pace.

 

Dacă nu te-ai fi născut român, ce altă naționalitate ai fi vrut să ai?

Îmi place faptul că sunt român. Cred că destinul acestei țări a fost să rămână stâlp în mijlocul vânturilor. Nu sunt chiar un brad falnic, am crescut ca un brad mai mic, însă ne-am născut ca să trăim.

 

Dintre toate orașele lumii, care ți se pare cel mai entuziasmant?

Aș alege Tokyo, pentru că japonezii sunt cu adevărat aparte.

 

Cu ce persoană publică ai ieși la o bere?

Elon Musk, pentru că este unul dintre cei mai inovativi și atipici oameni din lume.



0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page